#36 Q&A – Opiskelu, historiantutkimus ja tutkijan arki

Menneisyyden Jäljllä – #36 Q&A – Opiskelu, historiantutkimus ja tutkijan arki
Lotta Vuorio © 2021 All rights reserved
Löydät jakson myös Spotifysta, iTunesista ja Google Podcastista!

On podcastin ensimmäisen Q&A-jakson vuoro! Podcastin kuulijat ja seuraajat saivat lähettää minulle kysymyksiä mistä tahansa aiheesta, ja tässä jaksossa vastataan siis näihin kysymyksiin. Tiesitkö aina, että haluaisit olla historiantutkija? Miten kiinnostuit tutkimusaiheestasi? Jos et tekisi väitöskirjaa aiheestasi, niin mistä aiheesta tekisit? Miten korona on vaikuttanut työskentelyyn? Mikä tutkimuksessa on parasta ja mikä haastavaa? Mikä nykyisyydestä jää historiaan ja mikä siihen vaikuttaa? Mikä on omituisin asia, jonka olet löytänyt tutkimuksessasi? Näihin ja muihin kysymyksiin vastaus tässä jaksossa!

Shortly in English: The first Q&A episode of the podcast! How is my upcoming dissertation doing? What it is like to be a historian in practice? What is trustworthy historical knowledge? And all the other great questions!

Tätä jaksoa oli ihan virkistävää ja hauska nauhoittaa, vaikka pidänkin enemmän keskusteluista jakson vieraiden kanssa. Oli kuitenkin kiva saada teiltä seuraajilta ja kuulijoilta kysymyksiä, joihin voin vastata, jolloin meidän välisemme vuoropuhelu korostuu. Teen tätä podcastia kuitenkin teitä kuulijoita varten!

Antakaa siis ihmeessä palautetta, että mitä piditte tästä jaksoformaatista! Ajatuksenani on, että Q&A-jaksoja voisi tehdä joskus jatkossa aihepiireittäin esimerkiksi pääsykokeisiin valmistautumisen tai jonkin muun teeman puitteissa. Voisin myös etsiä spesifimpiin kysymyksiin vastauksia aiheiden asiantuntijoilta, joten katsotaan, millaisia kysymyksiä ja vastauksia eri aiheisiin jatkossa löydetään.

Tähänkin jaksoon valikoitui historiantutkimusta kuvaava menneisyyden jälki, joka kuuluu seuraavasti:

Menneisyys on tapahtunut, mutta historiaa tehdään nyt. Luodessaan historiaa historioitsijoiden tulee tiedostaa, työstää ja ylistää vaikeaa vapautta, jonka seurana on tiedollinen ennustamattomuus ja epävarmuus sekä kokeellisuus, joita historian tekeminen saa aikaan.

Historioitsija Alan Munslow kirjassaan ”A History of History”, 2012

Mielestäni historioitsija Alan Munslow’n sitaatti tiivistää erittäin hienosti, minkälaista historiantutkimus ja historiallinen tieto ovat luonteeltaan. Kuuntele lisää ajatuksiani tästä sitaatista jaksosta!

Tervetuloa mukaan Menneisyyden Jäljille nyt ja jatkossa sekä iso kiitos kaikille, jotka tilaavat podcastin kanavaa ja seuraavat podcastia sosiaalisen median kanavien kautta!

Lupasin jaksossa liittää tulevan väitöskirjani tämän hetken sisällysluettelon tänne blogipostaukseen katsottavaksi. Tässä se siis on!

Väitöskirjani sisällysluettelo tämän hetken suunnitelman mukaisesti (the disposition of my PhD according to the plan I have at the moment):

Moving Bodies – Materiality, Senses, and Exercising in Nineteenth-Century England

1. Introduction
1.1. Moving bodies

1.2. Framing the stage

1.3. Methodology

1.4. Sources

1.5. Research position and ethics

2. Gymnasiums

2.1. Educational gymnastics

2.2. Gymnasiums

2.3. Gymnastic performances

3. At physician’s reception

3.1. Medical gymnastics

3.2. Exercising with the physician

3.3. Deformities

4. Cycling

4.1. Wheeling freely

4.2. Dress reform

4.3. Ladies’ leisure

5. Sonic exercises

5.1. Singing

5.2. Breathing exercises

5.3. Making noise and having fun

6. At home

6.1. Exercising apparatuses

6.2. Sitting

6.3. Housework

7. Swimming

7.1. Open sea swimming

7.2. Ornamental swimming

7.3. Bathing

8. Conclusion

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s